This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Ugnsbakad avokado med ägg, lax och koriander

Lyxigare helgfrukost, superfrukost, brunchrätt eller förrätt… den här rätten är oväntad god! Receptet är för 6personer.

UGNSBAKAD AVOKADO MED ÄGG, LAX OCH KORIANDER

3mogna avokador
6äggulor
100gr kallrökt lax i skivor
2krm chiliflakes
2msk hackad koriander
lite flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175grader.
  2. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut 1-2matskedar av köttet från varje avokadohalva.
  3. skär bort en tunn skiva på botten av avokadon så den står stadigt. (Jag tyckte detta moment var svårt så jag löste det hela genom att mina avokado stod tätt ihop för att ”stötta” upp varann). Ställ i en ugnssäker form.
  4. Dela laxskivorna och lägg i avokadohalvorna. Knäck försiktigt i äggulorna.
  5. Ställ in i mitten av ugnen 12-14minuter, tills äggulan börjar ”stanna”, men den ska fortfarande vara lite finnig.
  6. Strö över chiliflakes, koriander, flingsalt och svartpeppar. KLART!

Receptet kommer ursprungligen från Buffé

brunchrätt avokado ägg lax

frukost avokado lax ägg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats