This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Sallad med supergod asiatisk dressing

Efter jul- och nyår blir jag sugen på att äta mer frukt och grönt, blir ni också det? Här kommer ett recept från Wagamamas egna kokbok: en tråkig sallad som du piffar upp med en jättegod Asien- inspirerad dressing :-).

Salladsdressingen räcker gott och väl till 4portioner, det är bara dubbla själva salladsmängden.

SALLAD MED WAGAMAMAS BERÖMDA SALLADSDRESSING (2portioner)

1/2 röd paprika, ansad, urkärnad och tunt skivad
4 nävar blandade salladsblad
4 msk Wagamama salladsdressing
salt och vitpeppar
6 körsbärstomater, hela eller halverade
6 skivor gurka (eller strimlar som vi gjorde)

Wagamama salladsdressing (1,25dl)
2 tsk finhackad schalottenlök
2,5 cm färsk ingefära, skalad och riven
1 liten vitlöksklyfta, skalad och finhackad (vi gjorde det enkelt för oss och pressade)
1 1/2 msk risvinäger (vi tog istället 1 msk vitvinsvinäger)
1 msk tomatketchup
1 msk vatten
1 dl vegetabilisk olja
3 msk ljus soja (japansk soja)

Så här gör du:

1. Salladsdressing: Vispa ihop alla ingredienserna i en liten skål eller burk med lock. Dressingen håller sig i kylen några dagar.

2. Sallad: Låt paprikaskivorna ligga några minuter i i iskallt vatten, tills de börjar rulla ihop sig. Lägg salladsbladen i en skål, häll på dressingen och blanda väl. Kontrollera kryddningen. Fördela sedan bladen på 2 tallrikar och strö över tomater, gurka och paprika.

asiatisk sallad dressing

Wagamama kokbok

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats