This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Rödbetscarpaccio

Vi hade en del färska rödbetor över efter att jag använt en ynka rödbeta för att få till färgen på pink lemonad och funderade länge vad jag skulle göra med resten. Rödbetscarpaccio!Är annars inte jätteförtjust i getost men tillsammans med sötman från rödbetorna och honung – vilken god smakkombination! Lättlagad och framförallt snabblagad som du trollar fram på 5-8minuter (exkl koktiden för rödbetorna). Perfekt som förrätt!

 

RÖDBETSCARPACCIO (4portioner)

500gr färska rödbetor
ca 50gr pinjenötter
150gr getost
späda salladsblad (mix eller bara ruccola)
olivolja
honung
svartpeppar och flingsalt

Gör så här:
1. Koka rödbetorna mjuka. Häll av vattnet och gnid av skalet under rinnande kallt vatten.
2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
3. Häll av vattnet och gnid av skalet under rinnande kallt vatten. Skär rödbetorna i tunna skivor.                                                      4. Sprid ut rödbetsskivorna på assietter. Bryt getosten och strö över getost och därefter pinjenötterna. Lägg några späda salladsblad i mitten. Ringla över lite olivolja och honung. Avsluta med några drag med pepparkvarnen och lite flingsalt. KLART!

 Rödbetscarpaccio

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats