This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Pappardelle al pollo cacciatore

Middagstips! En god italiensk kycklingrätt som vi har lagat några gånger. Gott med gremolatan till. Receptet kommer från Zeta.

 

PAPPARDELLE MED JÄGARENS KYCKLING (4portioner)

300 g Zeta Casa Di Luca Pappardelle
4 kycklingben eller klubbor
4 msk Zeta Olivolja
1 gul lök skuren i tunna skivor
10-15 champinjoner skuren i kvartar
1 vitlöksklyfta
2 burkar Zeta Körsbärstomater (á 400 g)
1 dl vatten
2 msk Ardita Tomatpuré tub, ekologisk
1 tsk salt
peppar
1 tsk oregano torkad eller färsk
1 dl Zeta Oliver Kalamata urkärnade

Gremolata
3 msk persilja , finhackad
1 vitlöksklyfta fint skuren

Till servering
Gremolata och Zeta Parmesanost

Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingklubborna i en smord långpanna med skinnsidan nedåt. Salta och peppra. Sätt in kycklingen i ugnen i 40 minuter. Vänd klubborna efter halva tiden. Gör tomatsåsen: stek lök, svamp och vitlök i olivolja. Häll i tomater och vatten , tillsätt tomatpuré. Krydda med salt, peppar och oregano. Låt såsen puttra i ca 30 minuter. Ta kycklingen ur ugnen. Häll av överflödigt fett ur långpannan och häll i tomatsåsen och oliverna över kycklingen. Sätt in i ugnen ytterligare 20 minuter. Koka upp 4 liter vatten och salta lätt. Koka pastan enligt minutanvisningen på förpackningen. Häll av pastan. Lyft kycklingklubborna ur formen och blanda pastan med tomatsåsen. Servera med pastan och gremolata.

pappardelle kyckling

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats