Mangomousse med passionsfrukt
Dessert/efterrätt till helgen? Varför inte prova mangomosse med passionsfrukt? Lyxigt och fräscht! Denna efterrätt serverade vi förra helgen till påsk. Receptet kommer från boken ”Sweet Dreams”.
Vi var flera som tyckte det var för sött så nästa gång ska jag prova att minska sockret till 1,5dl. Använd ätmogna mangon.
MANGOMOSSE (4portioner)
1 st vaniljstång
6 st passionsfrukt(er), (4-6 st)
1 dl vatten
2 dl socker
2.5 st gelatinblad
400 gram mango(s), i tärningar
2 dl vispgrädde
3 msk citronsaft, pressad
Gör så här:
1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vattnet med vaniljstång, frön och socker i en kastrull och rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
3. Mixa mangobitarna med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull.
4. Rör ner gelatinblandningen i en tunn stråle i mangon. Vänd ner grädden. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
5. Gröp ur passionsfrukterna och fördela fruktköttet över moussen.