This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Mangomousse med passionsfrukt

Dessert/efterrätt till helgen? Varför inte prova mangomosse med passionsfrukt? Lyxigt och fräscht! Denna efterrätt serverade vi förra helgen till påsk. Receptet kommer från boken ”Sweet Dreams”.

Vi var flera som tyckte det var för sött så nästa gång ska jag prova att minska sockret till 1,5dl. Använd ätmogna mangon.

MANGOMOSSE (4portioner)

1 st vaniljstång
6 st passionsfrukt(er), (4-6 st)
1 dl vatten
2 dl socker
2.5 st gelatinblad
400 gram mango(s), i tärningar
2 dl vispgrädde
3 msk citronsaft, pressad

Gör så här:
1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vattnet med vaniljstång, frön och socker i en kastrull och rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
3. Mixa mangobitarna med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull.
4. Rör ner gelatinblandningen i en tunn stråle i mangon. Vänd ner grädden. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
5. Gröp ur passionsfrukterna och fördela fruktköttet över moussen.

mangomousse

lyxig efterrätt

IMG_5191

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats