This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Haricot verts med rödlök och knaprig bacon

Något som jag har svårt med är att komma på roliga och varierande grönsakstillbehör/sallader. Det blir lätt att man skär upp lite gurka och tomater pga brist på fantasi. Har lovat mig själv att anstränga mig lite på den fronten och tänkte därför dela med mig av några grönsaksrecept. Har ni några grönsaks- eller salladsrecept får ni gärna dela med er :-).

 

HARICOT VERTS MED RÖDLÖK OCH KNAPRIG BACON

ca 250gr haricot verts (färska/frysta)
1/2 rödlök
ca 70-100gr tärnad bacon
några varv med svartpepparkvarnen
en nypa flingsalt

Så här gör du:

1. Tärna rödlöken. Skölj haricot verts om de är färska.

2. Värm en stekpanna (utan fett). När pannan är varm häll i den tärnade baconet. Stek tills de får färg och blir lite knapriga.

3. I med rödlök och haricot verts som får steka med i ca 7minuter eller tills haricot verts får lagom tuggmotstånd.

4. Kör några varv med pepparkvarnen och strö över lite flingsalt. KLART!

haricot verts bacon

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats