This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Halstrade pilgrimsmusslor med vitlök, citron och persilja

Här kommer ett recept till helgen! Älskar när matlagningen går snabbt och enkelt!  Något som verkligen är enkelt men supergott och lyxigt är pilgrimsmusslor. På 5minuter har du en förstklassig förrätt! Voila!

Receptet är beräknat för 2personer vilket jag tycker bli ganska stora portioner. Jag tycker 2st per person är lagom. Receptet kommer ifrån Errigal Seafood.

HALSTRADE PILGRIMSMUSSLOR MED VITLÖK, CITRON OCH PERSILJA
8 pilgrimsmusslor
1/2 citron
olivolja
2 vitlöksklyftor, krossade
50 g smör
1 msk färsk persilja, hackad

Gör så här:
1.Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme. Lägg i musslorna och låt dem steka i 1 minut på varje sida på medelhög värme.
2. Tillsätt smör och vitlök och fortsätt steka i ytterligare 1 minut. Ta bort pannan från plattan, pressa ½ citron över musslorna och strö över persiljan. Lyft ur musslorna och ringla över såsen från pannan före servering. KLART!

Istället för pilgrimsmusslor kan du välja kammusslor. Då kammusslor är mindre, tar större mängd.

IMG_4799

pilgrimsmusslor

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats