This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Beer can chicken

Absolut godaste vi grillat i sommar är Beer can chicken som vi provade häromdan. Wow! Smakade fantastiskt! Som pulled chicken fast bättre. Köttet blir mört, saftigt och faller lätt isär medan skinnet blir så där härligt gyllene krispigt! Underbart! Detta måste ni verkligen testa. Billigt är det ju också. En hel kyckling kan du får för ca 50kr och räcker till 4personer.

Är det svårt? Absolut inte. Lättare recept går inte att hitta.

Inte så stor grill? Det har inte vi heller. Så vi lade den vågrätt istället för lodrätt och det gick utmärkt det också.

 

BEER CAN CHICKEN

1 hel kyckling
rub
30 cl ölburk

Så här gör du:
1. Tänd grillen. Gnid in kycklingen runt om med rub. Försök även gnida in rub under skinnet om det går för mer smak.

2. Dags att sätta kycklingen på en ölburk. Häll ut ungefär halva mängden öl. Ev häll ut mer för att öl inte det skvimpas ut om du ska lägga kycklingen vågrätt som vi gjorde. Eventuellt kan man lägga i några vitlöksklyftor eller örtkvistar i ölburken.

3. Kycklingen ska indirekt grillas dvs lägg inte direkt ovanför glödheta kolen. Flytta kolen till ena sidan eller lägg runt om men håll mitten fri. Låt grilla 70-90minuter under grillocket. Är du osäker om kycklingen är klar – stick in en digital kökstermometer. Kycklingen är klar runt 80-85grader. Bon appetit!

Tips tillbehör: Vi serverade med ris och stekt haricot verts med tärnad bacon och tärnad rödlök. Tror det även skulle passa med vitlökssmör, majs, guacamole och någon tomatsalsa.

Beer can chicken

Beer can chicken

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats