This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Vit kladdkaka med citron och hallon

Favorit i repris! Som mammaledig blir det en hel del fika hehe ;-). Jag har aldrig bakat så mycket som jag gör nu. Förra veckan fick jag och Alexander besök av några grannmammor och deras bebisar. Bjöd då på en vit kladdkaka som var väldigt god och enkel att sno ihop. Idag fick vi besök av Alexanders bebiskompisar från mammagruppen och körde helt enkelt en repris av bakverket.

 

VIT KLADDKAKA MED CITRON OCH HALLON

100g vit choklad
100g smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
nypa salt
2 ägg
2-3 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
2½ dl vetemjöl
florsocker
+ lite smör och vetemjöl till formen
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200 C. Smörj och mjöla en rund kakform, ca 24centimeter i diameter.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och skär smöret i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull och rör ned chokladen tills allt har smält. Det går lika bra att smälta smöret och chokladen i en skål i mikron.
3. Rör ned socker, vaniljsocker och salt i choklad- och smörblandningen. Tillsätt ett ägg åt gången och rör runt.
4. Häll ned rivet citronskal och citronsaft. Föredrar du mer syrlig smak har du i mer mängd citronsaft och tvärtom. Tillsätt därefter mjöl och blanda runt.
5. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 12minuter. När kanterna fått färg och ytan stannat är den klar. Att den är kladdig i mitten gör den bara godare :-).
6. Svalna en stund innan du siktar florsocker över kakan och dekorera med hallon. Trevlig fikastund!
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats