This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Rolfs kök

För någon vecka sedan var vi ute med jobbet och åt middag på Rolfs kök. Restaurangen ägs och drivs av Klas Ljungqvist och Johan Jureskog (som också driver köttrestaurangen AG).

Maten är av hög kvalité och lutar åt husmanskost. Det är vällagat utan krusiduller. Söker du efter fine dining och fusion food får du leta någon annanstans. Vi började med att dela en blandad charktallrik som var ok. Den lufttorkade skinkan var lite väl tjock, jag vill ju min riktigt tunt så det smälter i munnen ;-). Till varmrätt beställde jag in Konfiterad fläsksida från Rocklunda gård med vitkål, ölkokt lök & rostad vitlök. Till det serverades den lenaste potatispuréer jag nånsin skådat. Här har man inte snålat på kalorier minsann hahaha ;-). Många kanske är skeptiska till fläsksida på grund av fettet och svålen och det är synd för då missar ni något riktigt gott. Fläsksidan på Rolfs kök var perfekt! Mört och smakrikt särskilt med den knapriga svålen vilket påminner om en kinesisk rätt.

Rolfs kök är inget ställe för romantisk middag eller för en småbarnsfamilj men perfekt med några kompisar eller arbetskamraterna. Det är trångt mellan borden men vilken trevlig och bra service! Personalen tar sig tid att prata med gästerna.

 

Kan varmt rekommendera både varmrätten och själva restaurangen.

Betyg: 5 av 5

Fläsksida Rolfs kök

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats