Skaldjurspasta – hur lyxigt låter inte det? Varför inte lyxa till en vardagskväll? Hittade ett superenkelt recept på www.recept.nu som jag i princip följde rakt av. Det bästa är att du kan laga och servera denna rätt på mindre än 25minuter! Detta genom att använda frysta färdigkokta musslor och räkor utan skal. Ibland är det skönt med genvägar ;-). Egentligen funkar det med vilka skaldjur som helst. Vi körde både musslor, räkor och pilgrimsmusslor. Gör denna pastarätt med dina skaldjursfavoriter! Med pilgrimsmusslor kan du halstra dessa i en stekpanna och bara salta och peppra medan tomatsåsen kokar ihop. Chilin körde vi vid sidan om förstås för att göra rätten barnvänlig :-). Barnen älskade denna rätt!
PASTA FRUTTI DI MARE (4portioner)
500gr musslor med skal, frysta
200gr räkor utan skal, frysta
4 portioner valfri pasta (t.ex. linguine, spaghetti)
2st vitlöksklyftor
1st stor gul lök
2msk neutral olja
1st röd chili eller 1tsk malen chilipeppar
1 burk skalade tomater
1msk tomatpuré
2tsk strösocker
färsk persilja
Gör så här:
1. Tomatsås: Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och eventuellt chilin. Tillsätt tomater, tomatpuré och socker. Låt koka ihop i 10 minuter till en mustig sås. Rör ner lite finhackad persilja.
2. Tina musslorna enligt anvisningar på paketet. Skala de flesta men spar några med skal till garnering.
3. Koka pastan. Blanda ner musslor och räkor i den färdigkokta tomatsåsen. Koka inte mer, då blir skaldjuren sega. Garnera med några hela musslor och strö över finhackad persilja. Dra några varv med pepparkvarnen.
KLART!