Pappardelle al pollo cacciatore
Middagstips! En god italiensk kycklingrätt som vi har lagat några gånger. Gott med gremolatan till. Receptet kommer från Zeta.
PAPPARDELLE MED JÄGARENS KYCKLING (4portioner)
300 g Zeta Casa Di Luca Pappardelle
4 kycklingben eller klubbor
4 msk Zeta Olivolja
1 gul lök skuren i tunna skivor
10-15 champinjoner skuren i kvartar
1 vitlöksklyfta
2 burkar Zeta Körsbärstomater (á 400 g)
1 dl vatten
2 msk Ardita Tomatpuré tub, ekologisk
1 tsk salt
peppar
1 tsk oregano torkad eller färsk
1 dl Zeta Oliver Kalamata urkärnade
Gremolata
3 msk persilja , finhackad
1 vitlöksklyfta fint skuren
Till servering
Gremolata och Zeta Parmesanost
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingklubborna i en smord långpanna med skinnsidan nedåt. Salta och peppra. Sätt in kycklingen i ugnen i 40 minuter. Vänd klubborna efter halva tiden. Gör tomatsåsen: stek lök, svamp och vitlök i olivolja. Häll i tomater och vatten , tillsätt tomatpuré. Krydda med salt, peppar och oregano. Låt såsen puttra i ca 30 minuter. Ta kycklingen ur ugnen. Häll av överflödigt fett ur långpannan och häll i tomatsåsen och oliverna över kycklingen. Sätt in i ugnen ytterligare 20 minuter. Koka upp 4 liter vatten och salta lätt. Koka pastan enligt minutanvisningen på förpackningen. Häll av pastan. Lyft kycklingklubborna ur formen och blanda pastan med tomatsåsen. Servera med pastan och gremolata.