This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Kolikdiet/kost

Jag har drastiskt ändrat min kost sedan vi fått konstaterat att vår son har kolik. Det är så mycket mat som kan irritera eller göra magen gasig och jag har därför på inrådan av BVC och akupunkturmottagningen uteslutit följande ur min kost (vågar inte riskera något!):

  • Gasbildande: kål, ärtor, bönor, lök, vitlök, majs, broccoli, paprika, starka kryddor (t.ex. taco, curry)
  • Syrarika frukter och bär: apelsiner, äpplen, päron, plommon, fikon, juice, nyponsoppa, vinbär, jordgubbar, tomater, sylt, saft och vin. (Dessutom är jag vanligtvis stenfruktsallergiker!)
  • Nötter
  • Soja
  • Komjölksprodukter (det räcker inte med laktosfria produkter utan de ska vara mjölkproteinfria! Kör nu på rismjölk)
  • Godis: lakrits, choklad, vingummi, skumbilar
  • Kolsyrade drycker
  • Undvika att krydda alltför mycket peppar och att äta alltför mycket gluten (bröd, pasta, bakelser). Det sistnämnda gör att jag får nog fira min födelsedag utan tårta.

Listan är lång! :-(.  Såser med smör, mjölk eller majonnäs är ju bannlyst vilket gör det svårt att hitta på kreativa smakrika maträtter.  Det är lättare att säga vad jag kan äta. Allra bäst är att jag äter: kött, fisk, fågel, ägg, potatis, ris, morötter, sallad, gurka och bananer. Dill ska vara kramplösande så det äter jag till allt! Som ni läser blir det inte många restaurangbesök eller matrecensioner här på bloggen på ett tag. Min meny är väldigt tråkigt nuförtiden men vad gör man inte för sin sons välbefinnande. Förhoppningsvis ser det ut såhär bara några veckor till! 🙂

Helglyx med parmainlindad kyckling, spenat och hemgjord klyftpotatis toppad med dill såklart 🙂

Grillat kött med pommes och zucchini, aubergine och svamp toppat med dill – typiskt vardagsmat numera
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats