This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Att göra egen puré

Att göra egna smakportioner och purémat till bebisen är ju egentligen busenkelt:

Skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg i kastrull och häll vatten så att det precis täcker grönsakerna. Koka grönsakerna mjuka. Häll av och spara lite av vattnet. Mosa & Mixa. Tillsätt ev mer vatten för att få rätt konsistens. Tillsätt lite rapsolja.  

Ska erkänna att med Julia var vi inte så duktiga att göra egen burkmat. Mest på grund av lathet. Vi har gett både hemlagat och köpt till Alexander och det kommer vi fortsätta med. Det är ju mycket mer ekonomiskt att göra egen puré särskilt nu i början när de små äter bara smakportioner. Tänk er själva: en påse morötter motsvarar långt fler än den där morotsburken i butikshyllan till samma pris.

Orkar man inte koka och mixa varje dag kan man göra större sats och frysa in. Sagt och gjort. Idag har det mixats och mosats i köket! 🙂 Julia tyckte det var roligt att få hälla puré i de små förvaringsburkarna.

Förvaringsburkarna/kuberna är från Baby Cubes, läs mer här.

Lillebror övervakar noggrant processen 😉
Morotspuré och Blomkålspuré

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats