Efter jul- och nyår blir jag sugen på att äta mer frukt och grönt, blir ni också det? Här kommer ett recept från Wagamamas egna kokbok: en tråkig sallad som du piffar upp med en jättegod Asien- inspirerad dressing :-).
Salladsdressingen räcker gott och väl till 4portioner, det är bara dubbla själva salladsmängden.
SALLAD MED WAGAMAMAS BERÖMDA SALLADSDRESSING (2portioner)
1/2 röd paprika, ansad, urkärnad och tunt skivad
4 nävar blandade salladsblad
4 msk Wagamama salladsdressing
salt och vitpeppar
6 körsbärstomater, hela eller halverade
6 skivor gurka (eller strimlar som vi gjorde)
Wagamama salladsdressing (1,25dl)
2 tsk finhackad schalottenlök
2,5 cm färsk ingefära, skalad och riven
1 liten vitlöksklyfta, skalad och finhackad (vi gjorde det enkelt för oss och pressade)
1 1/2 msk risvinäger (vi tog istället 1 msk vitvinsvinäger)
1 msk tomatketchup
1 msk vatten
1 dl vegetabilisk olja
3 msk ljus soja (japansk soja)
Så här gör du:
1. Salladsdressing: Vispa ihop alla ingredienserna i en liten skål eller burk med lock. Dressingen håller sig i kylen några dagar.
2. Sallad: Låt paprikaskivorna ligga några minuter i i iskallt vatten, tills de börjar rulla ihop sig. Lägg salladsbladen i en skål, häll på dressingen och blanda väl. Kontrollera kryddningen. Fördela sedan bladen på 2 tallrikar och strö över tomater, gurka och paprika.