Perfekt avslutning på nyårsmiddagen är denna efterrätt som är enkel att få ihop och konsistensen blir härligt krämig. Chokladmousse kan lätt bli mäktig och alldeles för sött men inte detta recept tack vare syrligheten från hallonen och passionsfrukterna. Receptet är beräknat för 4personer. Jag hoppade över digestivkexen när jag gjorde min version. Tre timmar i kylen räckte gott och väl!
VIT CHOKLADMOUSSE MED PASSIONSFRUKT
100g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 st ägg
2 passionsfrukter
2 digestivekex
1. Bryt den vita chokladen i bitar och smält i vattenbad.
2. Vispa grädden tjock i en bunke och vispa hastigt ägget i en annan.
3. Häll ner den smälta chokladen i ägget under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ner grädden.
4. Skeda ur passionsfrukterna och fördela ut i botten av glasen. Klicka på chokladmoussen och ställ in i kylen minst tre timmar eller över natten. Smula över digestivekex och servera.
Receptet kommer från Landleys Kök.
Ser helt underbart ut! Måste spara recept! Nu som gravid är en ju sugen på allt som innehåller socker och frukt haha! ?
Tack! Ja den var såååå god! Å grattis till graviditeten! Verkligen perfekt om du är sugen på socker 😉