Den här tomat- och mozzarellasalladen har det bjudits på många gånger i sommar när vi haft gäster. Den är så enkel men ack så god! Passar utmärkt när ni har gäster och inte vill ägna så mycket tid åt att laga mat. Fem minuter tar det att fixa denna läckra festrätt. Lägg gärna på ett snyggt fat!
Tips! Välj gärna buffelmozzarella – så mycket godare och krämigare. Välj solmogna röda tomater – känn på doften!
TOMAT- OCH MOZZARELLASALLAD
1/2-3/4 ask plommontomater eller cocktailtomater på kvist
1st buffelmozzarella (vanlig mozzarella går också bra)
1 påse mixsallad
några basilikablad
olivolja
balsamicovinäger
flingsalt & svartpeppar
Gör så här:
1. Börja med att ber ut salladsmixen på ett fat/tallrik.
2. Halvera tomaterna och strö ut ovanpå salladen. Smula/Skär mozzarellan och strö över.
3. Hacka basilika och strö över. Ringla över olivolja och några droppar balsamicovinäger. Lite flingsalt och några drag med pepparkvarnen. KLART!