Vi har fått möjlighet att få testa en nyhet i baconhyllan: Kycklingbacon! Kronfågel är först i Sverige med att lansera kycklingbacon. Ett bacon som varmrökt över äkta alspån och endast 7,3% fett jämfört med vanligt bacon runt 27%. Ett alternativ för alla som vill ha ett magrare, hälsosammare och mer klimatsmart baconalternativ!
Först var jag lite skeptiskt när jag hörde om kycklingbacon. Fett ger ju smak och jag vill helst ha mitt bacon drypande av fett hehehe. Så vad tyckte jag om kycklingbacon?
Gott och saftigt! Godare utan att tillaga faktiskt. Smaka som rökt kalkon, smörgåspålägg. Kommer jag byta ut det vanliga bacon mot kycklingbacon? Nej. Kan jag tänka mig att köpa kycklingbacon igen? Absolut.
Kycklingbaconet tillagas som vanligt bacon exempelvis till äggröran till frukost, på sandwich-mackan eller varför inte pasta carbonara (barnen älskade denna varianten!) som här nedan. Recept från Kronfågel:
PASTA CARBONARA MED KYCKLINGBACON
Tillagningstid: 15-20 minuter
200 g Kronfågel Kycklingbacon, skuret i strimlor
Olja till stekning
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
3 dl grädde
Salt och svartpeppar
400 g spaghetti
½ dl mjölk
100 g riven parmesan
4 äggulor
1 kruka basilika
Så här gör du:
1. Fräs kycklingbacon och lök i lite olja. Tillsätt grädde och koka ihop till en tjock sås. Smaka av med salt och peppar.
2. Koka pastan al dente i saltat vatten och häll av. Blanda ner pastan i såsen, häll i mjölken och ge maten ett snabbt uppkok. Lägg upp på tallrikar och toppa med parmesan, äggula och basilikablad.
Smaklig måltid!