Nu är det rabarbersäsong och vad passar bättre än att inleda med rabarberpaj. Denna är en smulpajsvariant. Går snabbt att sno ihop och smakar ljuvligt tillsammans med vaniljglass.
RABARBERPAJ MED SMULDEG
500 g rabarber
½ msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
Deg:
1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g margarin
5 dl vaniljsås eller vaniljglass
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
2. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås/vaniljglass. Mums!