Vi serverade denna potatissallad på valborg tillsammans med sparris med flingsalt, ugnslax med dill, rivet citronskal och salt och peppar samt gjorde en enkel romsås. Åh vilken god middag! Åt liknande hos min fd chef och det var så gott så jag var tvungen att göra om hela rätten hemma. Potatissalladen är en lättare variant utan majonnäs. Potatissalladen är en perfekt rätt att servera till buffén, middagen eller grillat. Godast är om den görs dagen. Potatisen ska fortfarande vara varm när du blandar den med dressingen för att den bättre ska suga åt sig dressingen.
POTATISSALLAD MED SOCKERÄRTOR OCH RÄDISOR
10-12 potatisar, ca 800 g
en ask sockerärtor
en knippe rädisor
ev ruccola/blandsallad
4msk kapris, avrunnen
lite salladslök/vårlök/purjolök eller krydda persilja/gräslök/dill
Dressing
0,5 dl rapsolja/matolja
2 msk dijonsenap
1 tsk honung
3 msk vitvinsvinäger
salt & svartpeppar
Gör så här:
1. Skala potatisarna. Skär i mindre bitar. Stora i fyra bitar och små i två bitar. Koka potatisen. Häll av vattnet.
2. Koka upp vatten med lite salt i en kastrull. Skölj sockerärtorna. Lägg i kastrullen och låt koka ca 1minut. Häll av vattnet och spola med kallvatten för att avstanna kokningsprocessen.
3. Skölj rädisorna och skär i tunna skivor.
4. Skölj ruccolan/blandsalladen. Bland potatis, sockerärtor, rädisor, sallad och kapris. Salta och peppra efter smak.
5. Blanda ingredienserna till dressingen. Häll den över potatissalladen. Blanda runt försiktigt. Om du inte ska servera potatissalladen direkt, täck över med plastfolie och låt stå kallt tills serveringsdags. Garnera med skivat salladslök/vårlök/purjolök eller varför inte hackad persilja/gräslök/dill.
KLART!