Inte fått nog av julen och pepparkakor? Eller har du pepparkakskryddor kvar? Varför inte göra en julig variant av kladdkaka. Kladdkaka med smak av pepparkakskryddor. Denna gjorde vi till julafton.
Vill du ha mycket pepparkakssmak tar du 3tsk annars 2tsk. Har du inte pepparkakskryddor kan du blanda ihop din egen, för 2tsk behöver du: 1tsk malen kanel + 0,5tsk malen ingefära + 0,5tsk malen kryddnejlika
PEPPARKAKSKLADDKAKA (ca 12portioner)
150gr smör
3st ägg
3,5dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2-3tsk pepparkakskryddor
1krm salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175grader.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med smör och sirap.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24cm i diameter.
5. Grädda i nedre delen av ugnen, 20-25minuter. Låt svalna och ställ därefter i kylen.
6. Vid servering: pudra lite florsocker över. Om du vill servera med lättvispad grädde och smulad/krossad pepparkaka.