This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Pastakuddar med sidfläsk och ärtor

Middagsrecept under 25minuter! Detta recept innehåller få ingredienser. Pastarätten blir matigare och smakrikare med sidfläsk vars sälta balanseras av gräddens krämighet och sötman från ärtorna. Det finns flera varumärken när det gäller färsk fylld pasta. Min favorit är utan tvekan RANA. Deras pasta smakar så mycket mer! Pasta från Italien…mmm! Istället för fyllda pastakuddar kan du istället använda vanliga pasta t.ex. farfalle. Sidfläsk hittar du vid baconen i mataffären. Var inte rädd för fettet för den gör att köttet smakar mer och inte så torrt. Jag har valt att inte salta då sidfläsket och pastakuddarna redan är det.

 

PASTAKUDDAR MED SIDFLÄSK OCH ÄRTOR (4portioner)

2paket färsk fylld pasta
ca 300-400gr sidfläsk
1 st vitlöksklyfta
2,5dl vispgrädde/matlagningsgrädde
250gr frysta gröna ärtor
svartpeppar

parmesan till servering (går även bra att köra ned i gräddsåsen)

Så här gör du:

1. Koka ärtorna. Följ anvisningarna på förpackningen.

2. Koka pastan. Följ anvisningarna på förpackningen.

3. Medan ärtorna och pastan kokar kan du börjar skära sidfläsket i tärningar. Häll lite olja i en stekpanna. Pressa i vitlök. Ned med sidfläsket och låt det stekas ca 5minuter på medelvärme.

4. Häll i grädden i stekpannan och ärtorna. Rör runt. Låt det puttra 3-4minuter. Under tiden kan du riva parmesanost.

5. Antingen kan du också blanda ned pastan eller servera såsen med sidfläsket och ärtorna vid sidan om. Vid servering: kör några varv med svartpepparn och ös på med riven parmesanost på toppen. KLART!

 

Pasta med sidfläsk och ärtor

IMG_8447 (1)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats