Till middag ikväll blev det Julias favoriträtt: currykyckling med ris. Brukar barn gillar curry? Julia älskar det! Hon bokstavligen slickar tallriken ren och grytan med om hon skulle få chansen hahaha ;-). Receptet är superenkelt med få moment och få ingredienser!
CURRYKYCKLING MED RIS
ca 600-700gr kycklingfilé
1st Vitlöksklyfta
Salt
Curry
3dl grädde
Valfritt ris
1. Sätt igång med riskoket.
2. Skär kycklingen i bitar ca 2×2 cm. Strimlat går lika bra.
3. Smält margarin i en stekpanna/traktörpanna. Pressa i en vitlöksklyfta.
4. Lägg i kycklingen och stek på medelvärme tills det nästan är genomstekt. Salta. Gör en sallad vid sidan om samtidigt som du då och då rör om i stekpannan.
5. Krydda med curry efter tycke och smak. Rör om. Stek i 2minuter. Häll över grädde.
6. Låt småkoka ca 5minuter. Servera med riset och någon grönsallad. KLART!
Tips! Köp gärna kycklinglårfilé. Tycker det blir saftigare då. Vi har vispgrädde i men det funkar lika bra med matlagningsgrädde.