This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Matsalen, Grand Hotel – Fem timmars matorgie!

Helgen. Vilken fabolous lördagskväll! Den föregångna veckan hade jag sett fram emot länge dels pga pressträffen på Amvina som jag blev specialinbjuden till och dels pga att jag äntligen fick äta på Mathias Dahlgrens restaurang Matsalen på Grand hotel.

Lördagskvällen var det även Guldknappen-galan på hotellet. Jag anlände med taxi och klev ur samtidigt som Carolina Gynning (taxin framför). Med ett glas champagne minglade eller snarare spanade vi på alla uppklädda kändisar, modeller och designer i Cadierbaren. Det kändes nästan som om vi själva skulle vara med på Guldknappen uppklädda som vi var med höga klackar och bling bling smycken på oss hahaha ;-).

Även om galan var lockande var Matsalen än mer lockande. Jag har tidigare bara ätit på restaurang med en Michelin-stjärna men Matsalen har två stjärnor, bara det gjorde mig full av förväntan! Vi skulle bli serverade en femrätters avsmakningsmeny men det var aptitretare, snacks, brödtallrik och mellanrätt (för att ”rensa munnen”) så allt som allt var det nog över tio ”rätter”.

Det hela inleddes med att en kock ledde in oss i köket. Kockarna stod på rad och hälsade oss välkomna. Här stod vi mitt i köket och kunde se hur det kreativa arbetet gick till. Vi fick möjlighet att småprata med kockarna medan de serverade fantastiska aptitretare (bl.a. lammtunga). Vilket välkomnande!

Om maten… ja, vad ska man säga. GOOOOTTTTTT! Det var mycket åh, ah, uh, wow under middagen :-). Kommer inte berätta om allt vi åt men har fotograferat menyn som ni kan se nedan.

Maten är inte lika utsvävande som Gastrologik där jag och Mats åt för sisådär två år sedan. På Matsalen lyfter man fram råvarorna. Det var enkelt men ändå så förbaskat gott t.ex. rätten ”Något ur jorden” som bestod av mandelpotatispuré i botten, ägg uppvärmd till 63%, stekt skogssvamp och ovanpå det tryffel. Låter inte så avancerat men när du rör runt så äggulan flyter ut och äter det… Fantastiskt! En klockren smaksammansättning!

Mellanrätten var plommonsorbet och örtsorbet med plommonjuice. Den där örtsorbeten… OMG! Skulle där och då kunna dö lycklig med ett leende på läpparna. En smakexplosion i munnen… basilika, koriander… To die for!

Brödtallriken var också ett minne i sig. Rakt framför oss låg en hembakat rykande varm bulle stor som en enkrona. Vi fick även  äta ett supergott mörkt bröd med rökt smör och torskrom-caviar. Att äta bröd på restaurang har aldrig varit godare!

Var allt fantastiskt gott? Nja gott absolut men inte fantastiskt. Det var två rätter som inte föll mig i smaken. En rätt bestående av olika tolkningar av morot… det smakade helt enkelt morot :-(. Ena varmrätten var kanin och den var sådär… inte så mycket smak och inte så mört, tyckte jag.

Själva restaurangen har bara 25sittplatser och vi fick turen ett fönsterbord med utsikt över vattnet och Slottet. Det var även första parkett för att se när alla modeller och kändisar från Guldknappen skulle hemåt i taxi-bilarna. Typ en modevisning från gatan :-).

Servicen var oklanderlig vilket var förväntat på ett sådant här ställe. När vi hade tragglat oss igenom menyn, vilket tog fem timmar (!) kom kocken fram till bordet och frågade hur vi haft det och om det smakade bra. Bara en sådan sak!

Det var en helt underbar middag! Verkligen ett minne för livet! Tack Anna för den fantastiska 30-års presenten!

Tyvärr var det svårt att ta bilder med systemkameran så det blev mobilbilder istället.

 Matsalen Mathias DahlgrenRöding med sikromssås och sommargrönt. Ljuvligt och fräscht!

Matsalen Mathias DahlgrenEn aptitretare i Matsalens kök. Tryffel overload 😉

Matsalen kaninKaninsadel och kaninlår (?)med spetskål och rökt smörsås

Grand hotellJag i hotellobbyn 🙂

IMG_3141 Menyn för kvällen som visades på en ipad

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats