This Lovely Life – livet som tvåbarnsmamma

Lyxsushi på Råkultur

I torsdags hade jag och Mats en heldag utan barnen som var med mormor och morfar. Man skulle önska att vi låg på varsin solstol eller softade i loungesoffan på altanen då.  Nope riktigt så härligt hade vi inte det hahaha :-). Istället svettades vi med att rensa ogräs på vår kolonilott (vi blev med kolonilott i juni) i flera timmar. Jobbigt och tråkigt… tur att en belöning väntade sedan :-).

Middag åt vi på tu man hand på restaurang Råkultur som drivs av Sayan Isaksson (”Kockarnas kock” 2014). Vi insåg att vi inte har ätit ute tillsammans själva sedan Alexander kom till världen så det var verkligen på tiden. Sist vi var på Råkultur var jag gravid med Julia och då var jag ju tvungen att beställa en specialare så därför passade vi på nu att slå på stort med avsmakningsmenyn.

In kom finaste bitar sashimi som förrätt. Makrillen var helt underbar! Till huvudrätt kom ett långt glasfat full med olika sorters sushi och smakkombinationer. Det var verkligen en vacker syn! Nästan så att man inte ville äta upp alla godbitarna. Munnen vattnades kan jag lova! Vartenda bit var omsorgsfullt dekorerad och det bjöds på ena smakupplevelsen efter den andra.

Maki sushi med tempurafriterad softshell crab, gunkan med tartar av pilgrimsmussla, gunkan med kalixlöjrom och pocherat vaktelägg, nigiri med rödbetssaltad hälleflundra, ankbröst teriyaki… och massa andra mumsigheter! Mmm!

Det hela avrundades med petit choux med uppfriskande persikosorbet och miso-anglais.

Maten och servicen var det verkligen inget fel på. Det enda tråkiga var att de inte hade tvåmansbord utomhus så man var tvungen att dela bord med andra gäster.

IMG_2942

IMG_2946

IMG_2949

IMG_2950

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats