Grillade nektariner med limeyoghurt och mynta
Har ni provat att grilla nektariner? Om inte, gör det! Fruktköttet blir härligt mjukt och gott! Tillsammans med syrlig lime, söt honung och frisk mynta – enkel och fräsch efterrätt! Jag som är stenfruktsallergiker kunde äta grillade nektariner utan problem. Receptet är hämtat från ICA.
GRILLADE NEKTARINER MED LIMEYOGHURT OCH MYNTA
4 nektariner
1 lime
2 dl matyoghurt
2 msk honung
1 kruka mynta
1 dl pistagenötter
Gör så här:
1. Dela nektarinerna och ta ur kärnan.
2. Skölj och riv skalet av limen. Blanda det med yoghurt och honung. Hacka myntan och vänd ner.
3. Grilla nektarinerna och pensla med lite extra honung.
4. Servera nektarinerna med limeyoghurt och grovhackade pistagenötter.
Tips! Rosta nötterna i en stekpanna med lite smör och flingsalt eller socker.
Jag som är nötallergiker också var tvungen att skippa pistagenötter