I helgen var jag och Julia sugna på att baka. Våra barn tycker det är roligt att få hjälpa till i köket och vissa dagar slåss dem om att få göra det :-). Jag tycker det är så roligt att de visar intresse! Det blev en klassiker: syltkakor. En barnfavorit!
Barnen kan hjälpa till att hälla ingredienserna i en bunke. Sedan efter att degen vilat kan de rulla till bollar och trycka ut med fingret en grop samt häll sylt i gropen.
SYLTKAKOR, ca 40-50st
200 g Arla® Svenskt Smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl hallonsylt
Gör så här:
Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 175° och rulla små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Gör en grop i varje kaka och lägg en tesked sylt i gropen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Receptet kommer från Arla