För två veckor sedan hade jag och Mats middagsdejt, vilket inte händer ofta nuförtiden :-). Vi gick till Público, en av Melkers Anderssons och Danyel Couets restauranger.
Uppmärksam och supertrevlig personal. Avslappnad atmosfär med meny inspirerad av peruanska och mexikanska köket bl.a tacos i modern tolkning. Upplägget är att gästerna beställer flera mellanrätter för att bli mätta. Vad kan man säga om maten? En del guldkorn och en del bottennappar. Ojämn kvalité!
Jag började med tonfisk ceviche med äpple- och yuzusorbet. Den var dränkt i en marinad som gjorde hela rätten för surt och för salt. Inte bättre var min Kungskrabba- tacos med citron, mango och serrano. Smaklös och tråkig. Däremot Mats fick in en fullpoängare i form av Tonfisk-tacos med guacamole, lime och aji panka (en slags chili).
Efter den dåliga starten började det vända för mig på matfronten. Min varma rätt bestående av tunna skivor Ibérico-fläsk serverad med polenta, aja amarillo, lime och koriander var spännande, god och mör.Äppeltacos till efterrätt är en perfekt avslutning för ni som gillar kombinationen sött och syrlighet.
Kom hit för den goda stämningen och om du inte är alltför kräsen när det gäller maten.
Betyg: 3 av 5