När vi flyttade från lägenhet till radhus var en av sakerna vi såg fram emot mest att grilla. Grilla, grilla, grilla! Tyvärr blev det inte mycket grillandet förra året men det har vi tagit igen i år med råge! Vi äter nog grillat sex dagar i veckan. Allt blir så mycket godare, mörare och smakrikare när det är grillat!
I början köpte vi enbart färdigmarinerade produkter dels pga bekvämlighet och dels pga okunskap. Tänk om det inte blir lika gott som de färdigmarinerade produkterna? Hur gör man? Nu har vi lämnat ”komfortzonen”. Marinera själva och testar oss verkligen fram. Vi har grillat alltifrån fläskkarré, hel entrecote, kalkonfilé, kycklinglårfilé, kycklingbröstfilé, kycklingvingar, kycklingben, kungsräkor, pilgrimsmusslor, vit fisk i foliepaket, lax, råkorv, alla möjliga grönsaker, frukt…
Näst på tur ska vi prova revben. Beer can chicken vore också spännande att prova – någon som provat? Har ni något spännande grillrecept?
Några maträtter från vår grill hittills i sommar 🙂
Grillad marinerad kalkonfilé med grillad halloumi, picklad rödlök, vitlökssmör och bulgursallad
Fisk i foliepaket. Vi la hälleflundra på en bädd av citron, schalottenlök, persilja och massa smör. Mmm…
Grillade marinerade fläskkárrespett. Så mört, så gott!
Men jösses så GOTT! Längtar efter att grilla så där till vardags med och inte bara som helgmat 🙂
Hahaha jag tror ingen av grannarna grillar så mycket som oss men det är ju så gott!