När vi var i vindistriktet Napa Valley i Kalifornien åt jag Fish taco. Otroligt fräscht och gott alternativ till vanlig köttfärstaco. Försökte efterlikna den rätten sedan när jag kom hem med ok resultat. Nästa gång ska jag prova att panera fisken. Chipotle paste hittar ni på taco-hyllan. Den ger lite sting och rökig smak till rätten. Istället för chipotle paste kan ni göra en mildare limesås. Blir inte rädda för den långa ingredienslistan. Det är enkelt att göra Fish taco!
FISH TACO
ca 600-700gr torskfilé
rivet skal av en lime
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
salt & svartpeppar
300gr rödkål
blandad sallad
1 st lime
tortillabröd, gärna mindre storlek
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt eller grekisk yoghurt
2tsk chipotle paste eller en pressad lime
salt
SALSA
4st tomater
2st avokador
1/2 gurka
1/2 rödlök
1/2 – 1 kruka koriander (efter tycke och smak)
5msk olivolja
1/2 – 1 röd chili (kan uteslutas)
1/2 msk vinäger
salt & vitpeppar
Gör så här:
1. Skär fisken i mindre bitar eller kuber. Blanda med limeskal, pressade vitlöksklyftor, olja, salt och peppar. Låt stå och marinera.
2. Förbered salladen genom att strimla rödkålen och blanda det med blandsalladen. Skär en lime i klyftor.
3. Salsa: tärna tomat, gurka och rödlök. Finhacka koriander och chili. Gröp ur och tärna avokadon. Blanda alltihop med olivolja, vinäger, salt och peppar.
4. Häll olja i en stekpanna. Stek fisken i två omgångar. Medan fisken tillagas kan du tillreda såsen.
5. Såsen: blanda majonnäs och matlagningsyoghurt i en skål. Rör i Chipotle paste/limjuice. Salta. Blanda runt. Salsa: tärna tomat, gurka och rödlök. Finhacka koriander och chili. Gröp ur och tärna avokadon. Blanda alltihop med olivolja, vinäger, salt och peppar.
6. Vid servering: värm tortillabröd. Lägg på sallad och därefter fisk. Ringla över såsen. Pressa över lime och lägg på lite salsa. KLART!