Ibland är det lite roligt med variation! Hittade detta recept på kycklingburgare av Leila Lindholm på www.recept.nu. Lite asiatiskt touch över det hela. Istället för nötfärs används kycklingfärs som är mycket saftigare. Alltså det här måste ni prova – det var såååååå gott!!! Nedan receptet i sin helhet. Istället för att grilla stekte vi kycklingburgarna i en vanlig stekpanna – det gick lika bra. Först formade vi barnens burgare utan någon chili sedan blandade vi i chilin för oss vuxna. Hjärtbladssallad visste vi inte vad det var utan använde vanlig kruksallad.
KYCKLINGBURGARE MED MANGODIPP
800 g kycklingfärs
3 st salladslökar
1 klyfta vitlök
1 st röd chili
1 kruka färsk koriander
1 msk sweet chilisås
2 tsk japansk soja
1 st lime
svartpeppar från kvarn
1 tsk flingsalt
olivolja
6 st hamburgerbröd
6 msk majonnäs
1 huvud hjärtbladssallad
3 st bifftomater
1 st rödlök
MANGODIPP
0,5 st mogen mjuk mango (eller fryst mango)
0,5 kruka mynta
2 dl tjock grekisk yoghurt
1 msk Mango Chutney
svartpeppar från kvarn
Gör så här:
1. Tänd grillen.
2. Skiva det gröna på salladslöken i tunna skivor, hacka vitlök, chili och koriander fint och vänd samman med färsen.
3. Smaksätt färsen med sweet chilisås, soja, skal och saft från hela limen, svartpeppar och flingsalt.
4. Forma färsen till 6 stora burgare, gnid in dem med olivolja och flingsalt och grilla dem på bägge sidor.
5. Grilla bröden och bred lite majonnäs på insidan av dem.
6. Lägg på salladsblad, skivad tomat, skivad rödlök och kycklingburgare. Servera med mangodipp.
7. Mangodipp: Skala mangon och tärna den fint. Finhacka myntan och blanda samman samtliga ingredienser.