Det finns hur många olika varianter som helst på Fried rice. Några rester i kylskåpet? Skinka? Räkor? Fläskkött? Grönsaker? Kör ner det i denna rätt vet jag som typ är en asiatisk version av pytt-i-panna. Jag brukar alltid laga dubbelsats ris för att dan därpå slänga ihop en Fried rice. På så sätt har du lätt en god middag på mindre än 25minuter. Vill du ha en middag på 15minuter köper du färdiggrillad kyckling istället. Vi testade följande recept från Ljuvligmat. Dock dubblerade vi kycklingmängden och hade i fler tomater. Som sagt vi behövde inte koka ris då vi hade det färdigt.
FRIED RICE (4portioner)
250 gram kycklingfilé (vi använde ca 500gr)
3 dl ris, gärna basmatiris eller jasminris
2 st vitlöksklyftor
1-2 msk kinesisk soja
2 tsk strösocker
1/4 tsk vitpeppar
6 st körsbärstomater (vi använde 10-12st tomater)
1 knippe salladslök
250 gram gröna ärtor
3 st ägg, uppvispade
salt och peppar
gurka, lime och japansk soja till servering (vi hade även koriander som tillbehör)
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Koka ärtorna. Strimla kycklingen och hacka vitlöken fint. Stek kycklingen och vitlök i en stekpanna/wokpanna i lite olja. Rör ihop soja, socker och vitpeppar i en skål. Tillsätt det kokta riset och sojaröran i kycklingen. Blanda väl. Låt fräsa ihop några minuter. Tillsätt kokta ärtor, strimlad salladslök och tomaterna. Låt det bli varmt. Hetta upp en stekpanna vid sidan om och stek dom uppvispade äggen i lite smör. Salta och hacka sönder dom till småbitar. Blanda äggen med det andra och servera med skivad gurka, lime och japansk soja.