Ska erkännas att vi har varit jättedåliga på att laga hemlagat till Alexander. När det gäller plockmat får han ibland samma mat som vi äter fast vi plockar undan en liten portion åt honom innan vi saltar. Purémat däremot har vi i princip bara kört på köpt burkmat. I förrgår gjorde vi Makaronigryta. Vi hade köpt 900gr köttfärs varav ca 500gr gick till tacos. Överbliven köttfärs gjorde jag dels nedan gryta och dels ska vi göra små frikadeller som Alexander kan äta som plockmat. Recept på små frikadeller kommer upp senare i veckan :-). Tänk på att köpa hela skalade tomater. Krossade eller passerade tomater innehåller salt.
Hiss eller diss av Alexander? Först var han väldigt skeptiskt till det hemlagade men sedan tyckte han att det inte var så dumt trots allt :-).
MAKARONIGRYTA
4dl makaroner
200gr köttfärs
1 liten gul lök
1 morot
2msk osaltad margarin
lite peppar
1 burk tomater hela
1/2dl grädde
persilja eller oregano eller basilika
Så här gör du:
1. Koka makaronerna.
2. Hacka lök. Skiva moroten och skär i mindre bitar.
3. Stek köttfärs, lök och morot.
4. Krydda med peppar. Rör ned grädden och blanda runt. Låt puttra ca 3minuter.
5. Häll i tomaterna. Låt puttra i ca 5minuter.
6. Krydda med valfri örtkrydda/kryddor. Blanda med makaronerna. Mixa! Frys in det som inte går åt närmaste två dagarna. Smaklig måltid!