Desserttips till helgen! Varför inte till Alla hjärtans dag? Här kommer ett dessertrecept som vi gjorde förra veckan! Den lena vaniljpannacottan gifter sig väl med den sötsyrliga hallonsåsen :-).
VANILJPANNACOTTA MED HALLONSÅS
4portioner:
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
3/4dl socker
3 gelatinblad
2 dl hallon/2 askar hallon
lite florsocker
Så här gör du:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Dela och skrapa bort kärnorna med kniven ur vaniljstången. Lägg kärnorna och stången i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Blanda. Låt koka upp. Tar bort kastrullen från spisplattan. Plocka upp vaniljstången som du slänger. Krama ur gelatinbladen. Blanda ner i grädden. Häll upp i portionsformar. Svalna och låt stelna i kylskåpet i minst tre timmar.
3. Tina hallonen om de är frysta. Mixa i en mixer eller mosa med en sked. Sila bort kärnorna. Smaksätt med lite florsocker.
4. Häll hallonsås ovanpå pannacottan. KLART!