Medan många andra inleder året med löften om att dra ned på sockerintaget eller helt sluta med det så gör jag tvärtom. Jag tror jag ätit antingen glass/choklad/bakverk/dessert vartenda dag hahaha ;-). För mig har tvång aldrig funkat. Njuta lite varje dag tycker jag är helt ok så länge man gör det med måtta ;-). Så här kommer ytterligare ett recept på bakverk som har vispats ihop i köket senaste tiden!
Förra helgen hade Julia lekdejt med en förskolekompis. Till fikat för de vuxna bjöd vi på detta recept från receptboken Två Systrars söta. Perfekt med de syrliga hallonen som bryter av den mäktiga chokladsmaken… god men mäktig! Vi hann inte låta det svalna i kylskåpet utan åt den lite varm. Måste säga att den smakade så mycket godare då! Härligt krämigt i mitten… mmm yummie!
200 g smör eller margarin
2 dl strösocker
4 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
cream cheese-smet
200 g cream cheese
½ dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon
SÅ HÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en ugnform ca 20 x 30 cm.
2.Börja med chokladsmeten. Smält chokladen och smör i en skål över vattenbad.
3. Vispa socker och ägg ljust och poröst. Rör ner den smälta chokladen och smöret och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.
4. Vispa i en separat skål alla ingredienserna till cream cheese-smeten
5. Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så de blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner hallonen över hela ytan.
6. Grädda i ugnen ca 20 minuter och låt svalna. Låt svalna på ett galler och ställ in i kylskåp minst en timme. Skär sedan i rutor. (Vi gjorde det hela i en springform och skar upp i små pajbitar)